Prot ja matkanjohtajat

Author 1

Tuomas Sistonen

Olen pelaava ja opettava ammattilainen. Toimin Kerigolfin ja Rantasalmi Golfin golfopettajana. Kilpailen Suomessa ja kansainvälisesti.

Ammattilaisurani aloitin elokuussa 2007, josta alkaen olen opettanut Rantasalmi Golfissa ja pelannut ammattilaiskilpailuja ympäri maailmaa. Opettajana olen yksilön vahvuudet huomioon ottava opettaja. Lisäksi kouluttaudun koko ajan, jotta pystyn kehittymään ihmisenä, opettajana ja golffarina.

Ammattilaisurani parhaita saavutuksia tähän mennessä ovat toinen sija pohjoismaisen Nordic Leaguen osakilpailussa ja Kivitippu Pro- Amissa. Amatööriurani aikana kuuluin Suomen maajoukkueeseen ja olen edustanut maatamme alle 21-vuotiaiden ja miesten EM- kilpailuissa.

Author 2

Jussi Kaarenmaa, Vilamouran vetonaula

Jussilla on vankka golfura, joka alkoi 1952 Talissa caddiena ja kehittyi Heikki Hedmanin kanssa Sveitsissä golf- ja lasketteluopastuksen myötä 80-luvulla. Golf-osaamistaan hän jakoi Peuramaalla ja Ringside Golfissa PGA pro:na yhteensä 19 vuoden ajan. Free lancerina opetustyö on jatkunut Mega Rangella jo 7 vuotta kesäisin ja pääkaupunkiseudun halleissa talvisin. Vilamouran vetonaulana Jussi on järjestänyt sinne opetus- ja pelimatkoja jo 20 vuoden ajan.

Lue Jussin tarina Seniorigolfari-lehdessä 1/2017 julkaistusta jutusta.

- Vilamoura, ja Jussi,
mukaan swingikoura ja mailapussi.

Author 3

Matti Heikkilä

Hyvinvoinnin suurlähettilääksi useasti nimitetty, Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä 40 vuotta valmentanut Matti Heikkilä puhuu 200 000 suomalaisen suulla. Heikkilä ei patista suomalaisia hikirääkkiin, vaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin - mielen ja kehon tasapainoon. Hän lupaakin oikeanlaisilla elämänmuutoksilla kaksi tuntia energiaa lisää jokaiseen päivään.

Hänen mukaan vain viidennes suomalaisista liikkuu oman terveytensä kannalta tarpeeksi. Heikkilä tietää mistä puhuu.

Golf on yksi parhaimmista lajeista ikääntyvien ihmisten kunnon ylläpitämiseen.

Huonon kunnon lisäksi ongelmana on ylipaino: suomalaisten keskipaino on noussut kahdeksan kiloa viimeisenä kymmenenä vuotena.

"Työn fyysisyys on vähentynyt vuosikymmenten saatossa, mutta ihmisten energiansaanti on pysynyt samana", Matti Heikkilä toteaa.

Heikkilän mukaan liikunta on oiva täsmälääke esimerkiksi diabetekseen ja selkävaivoihin. Sillä voitaisiin myös ennaltaehkäistä monien sairauksien puhkeamista.

Heikkilä on käynnistänyt ”Oi Suomi nouse” -nimisen kansalaisaloitteen. Tavoitteena on, että liikunnasta tehtäisiin ennaltaehkäisevän terveydenhuollon virallinen lääke.

"Kun lääkäri näkisi, että liikunnasta olisi apua esimerkiksi diabetekseen tai selkäongelmiin, hän määräisi ohjattua liikuntaa ja lähettäisi potilaan ammattivalmentajan pakeille. Nyt vaadittaisiin lainmuutos, että liikunta on Sote-paketin osa."

Author 4

Helena Safo

Helena Safo on golfammattilainen jolla on yli 25 vuoden kokemus golfin opettamisesta. Helena on myös vetänyt erilaisia golfmatkoja eri golfkohteisiin ympäri maailmaa.

Helenan golfurasta:
Apulaisopettaja Safo Golf Schools 1990 – 1996
Opettaja Safo Golf Schools 1997 -
Opettaja Golf Talma 2010 -