Cape Kaliakra

Kuva

Golfia, Golfia, Golfia ja vielä yksi kierros golfia Bulgariassa....

Lomakohteena Bulgarian suosio kasvaa jatkuvasti. Kilometrien mittaiset hiekkarannat ja kaunis luonto ja kesällä tasaisen aurinkoinen ilmasto ihastuttavat matkailijoita. Ravintoloiden hintataso on edullinen ja ruoka on maukasta.

Golf Bulgariassa
Bulgarian ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä valmistui vasta vuonna 2000. Nykyään Bulgariassa on seitsemän valmista täyspitkää kenttää ja rakenteilla sekä suunnitelmissa on useita uusia kohteita.

Bulgarian koillisosassa, Kaliakrian niemekkeen lähellä, sijaitsee golfarin kannalta mielenkiintoinen kenttäkeskittymä. Alue on yksi kauneimmista ja historiallisimmista niemistä Euroopassa.
Siellä on kolme 18-reikäistä korkeatasoista golfkenttää: Thracian Cliffs, BlackSea Rama sekä Lighthouse Golf . Kentiltä on noin 55 km - 65km alueen suurimpaan kaupunkiin Varnaan.

Alueen ilmasto on erittäin suotuisa golfille. Pelata voi hyvin huhtikuusta lokakuuhun. Sadetta on keskimäärin vain joka neljäs päivä. Mustameri tasaa lämpötiloja sen verran, että vain heinä- elokuussa kuumuus voi olla tukalaa.

Ainoa "miinuspuoli" on ettei alueella ole golfin lisäksi paljoakaan muuta tarjottavaa. Lomaltaan muutakin kuin golfia haluavien kannattaa siten majoittua läheisiin rantalomakohteisiin tai kaupunkeihin.

Toisaalta kaikkien kenttien yhteydessä olevat majoitustilat ovat tosi laadukkaita ja viihtyisä ja jos lähdet matkalle hyvien ystävien kanssa ja golf on tärkeintä - on Bulgaria hyvä valinta.

Golfkenttiä lähellä on Balchik (10 km) pikkukaupunki, jossa sijaitsee Romanian viimeisen kuningattaren huvila kasvitieteellisen puutarhan kätkössä. Tämän lisäksi alueelta löytyy upea Kaliakrian niemeke vanhoine linnoituksineen sekä luonnonpuistoja, joihin tehdään kiertokävelyitä

Lähellä olevia isompia rantalomakohteita ovat Kultahietikko (Golden Sands, etäisyys 35 km) ja Albena (25 km). Näistä löytyy rannan lisäksi monenlaista tekemistä, ravintoloita ja yöelämää, jonne voi myös golfresorteista mennä iltaa viettämään.