Lanzarote

Kuva

Lanzarote - aurinkoa ja golfia ympäri vuoden

Lanzarote kuuluu Espanjan Kanarian saarten saariryhmään ja on yksi suosituimmista lomakohteista. Saaren tulivuorenpurkausten muotoilemat maisemat ovat huikeat ja karut. Timanfayan luonnonpuiston laavakiven peittämä maisema on näkemisen arvoinen. Eksoottisen maiseman lisäksi saarelta löytyy upeita hiekkarantoja, jotka sopivat hyvin myös perheen pienemmille.

Nähtävyyksiä:
Vanhakaupunki on vierailemisen arvoinen, satama-alueella on tunnelmallisia rantaravintoloita ja Playa Blancan vanha kalastajakylä on muuttunut rauhalliseksi turistikohteeksi. Huvivenesatamasta pääsee lautalla Fuerteventuraan ja Jameos del Aguassa saaren pohjoisosassa Monte de la Corona-tulivuoren juurella on laavavirtojen muodostamia luolia ja uimakelpoisia altaita. Luolista löytyy myös baareja ja konserttilava.

Lanzaroten lentokenttä sijaitsee Arrecifessä. Kentältä pääsee lomakohteisiin helposti taksilla, mutta edullisin tapa liikkua turistikohteiden ja kylien välillä on bussi. Lanzaroten satamista lähtee päivittäin lauttoja muille Kanariansaarille.

Lanzaroten ruokatarjonta on monipuolista espanjalaisesta ruoasta italialaiseen ja jopa kiinalaiseenkin ruokaan. Lanzaroten keittiön hallitsivin raaka-aine on kala. Esimerkiksi Puerto del Carmenin sataman ravintoloissa voi nauttia erinomaisia kala-aterioita. Lisäksi Lanzaroten paras yöelämä löytyy ehdottomasti Puerto del Carmenista.

Lanzarotella voi golfin lisäksi sukeltaa, surfata ja ratsastaa. Shoppailuun parhaimmat paikat Lanzarotelta löydät Puerto del Carmenista, Costa Teguisesta ja Playa Blancasta sekä saaren pääkaupungista Arrecifestä. Playa Hondassa sijaitsee saaren suurin ostoskeskus. Suosituilta Teguisen markkinoilta voi hankkia matkamuistoja, käsitöitä ja paikallisia viinejä ja juustoja.