Fuerteventura

Kuva

ESPANJA- Fuerteventura- Hyvän onnen saari

Fuerteventura sijaitsee aivan Afrikan rannikolla, kuitenkin hyvin lähellä Eurooppaa ja sillä on hyvät kulttuurisuhteet Amerikkaan. Fuerteventuralla on enemmän rantaviivaa kuin muilla Kanarian saarilla yhteensä ja täten saari onkin auringonpalvojien paratiisi. Saaren eteläosassa olevat rannat ovat kuitenkin kuuluisimpia. Tuuli muovaa jatkuvasti tätä Kanarian kaikkein vanhinta saarta, ja Corralejon upeat, kilometrien mittaiset hiekkadyynit syntyivät miljoonien vuosien kuluessa tuulten ja eroosion seurauksena.

Fuerteventura on Kanariansaarten toisiksi suurin saari. Saarella vallitsee ihanteelliset olot vesiurheilulajien harrastamiseen ja tarjonta moderneissa matkailukeskuksissa on sen mukainen: Corralejo, Caleta de Fuste, Morro Jable tai La Pared. Tarjontaa löytyy myös pienvenesatamista, kuten Corralejo, Gran Tarajal ja Morro Jable. Vedenalaiset maisemat houkuttelevatkin urheilusukeltajia tähän paratiisiin ja merenpinnalla nautitaan upeasta purjelautailun maailmanmestaruuskisojen näyttämöstä. Rauhallisella saarella on myös reittejä, joita voi kulkea joko jalkaisin, polkupyörällä tai kamelin selässä. Saari tarjoaa elämyksiä myös historian ja taiteen saralla, kuten arkeologisia kaivauksia ja La Alcogian Ekomuseon. Saaren erinomaisten maanteiden ansiosta sen voi ajaa päästä päähän noin 90:ssä minuutissa.
Fuerteventura on vasta saavuttamassa golfhuumaa, joten nyt on oivallinen aika käydä katsastamassa saaren melko ruuhkattomia ja laadukkaita kenttiä.

Saaren kulinäärisiin nautintoihin vaikuttaa se, että pääaineksina ovat ensiluokkaiset, tuoreet raaka-aineet, joista valmistetaan yksinkertaista ruokaa perustuen pääasiassa vuohenlihaan, kalaan ja alueen omiin viljelytuotteisiin, joiden rinnalla tarjotaan erilaisia herkullisia kastikkeita. Saaren ravintoloiden, myymälöiden ja kahviloiden aukioloajat ovat aika joustavia, erityisesti matkailijoille tarkoitetuilla alueilla avoimena oleva paikka löytyy melkein mihin vuorokauden aikaan hyvänsä. Juomarahoja annetaan silloin, kun tarjoilijan, taksinkuljettajan tai laukunkantajan palvelut ovat asiakkaan mieleen.
Jos mielii ostoksia, kannattaa suunnistaa Puerto del Rosariolle, tai mihin tahansa matkailijoiden alueista (El Castillo, Morro Jable, Corralejo..).

Saaren aurinkotuntien määrä ja ihanteelliset hiekkarannat tekevät Fuerteventuran ainutlaatuisen alueen, jota kirjailija Unamunokin kutsui keitaaksi sivilisaation autiomaassa.