Praha

Kuva

Golfia Kultaisessa Kaupungissa

Praha perustettiin 800-luvun jälkipuolella ja siitä tuli pian Böömin kuninkaiden asuinpaikka. 1300-luvulla kaupunki kukoisti erityisesti Kaarle IV:n hallintokaudella. Tämä kuningas asettui Prahaan ja ryhtyi tositoimiin tehdäkseen siitä Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan pääkaupunkina Euroopan mahtavimman kaupungin. Hän rakennutti mm. Uudenkaupungin, Kaarlensillan ja Kaarlen yliopiston (Karlova universita). Pian tämän jälkeen kaupunki kärsi kuitenkin kovin ja tuhoutui osittain hussilaissodassa.

Prahan lempinimiä ovat kautta historian olleet muun muassa "Kultainen kaupunki", "Sadan tornin kaupunki", "Kaikkien kaupunkien äiti" ja "Euroopan eurooppalaisin kaupunki". Se on erittäin suosittu kaupunkimatkojen kohde vanhojen ja kauniiden rakennustensa ansiosta, jotka edustavat hyvin monenlaisia arkkitehtonisia tyylisuuntia barokista kubismiin. Keskusta on uskomattoman runsas verkosto pieniä romanttisia katuja, eri aikakausilta peräisin olevia kirkkoja ja katedraaleja sekä renessanssi- ja barokkipalatseja.

Nähtävyyksien lisäksi Prahan ympäristössä on useita hyviä golfkenttiä, joten se on loistava kohde yhdistää kulttuuri ja golf tai shoppailu ja golf.

Etäisyydet:
Pilsen 80km
Karlovy Vary 140km

Hyödyllisiä linkkejä:
www.prague.cz
www.czechtourism.com

Lähdöt: joka päivä
Matkan kesto: vapaavalintainen

Faktaa:
Pinta-ala: n. 78.864 km2
Pääkaupunki: Praha n. 1,2milj. asukasta
Kielet: Tsekki, useimmat ihmiset puhuvat englantia ja saksaa
Valuutta: Tsekin Kruunu
Asukasluku: n. 10,2 milj.
Viisumi: ei tarvita
Ajokortti: suomalainen
Liikenne: oikeanpuoleinen
Suuntanumero: +420
Aikaero: Suomi -1 tuntia