Madeira

Kuva

Golfia taianomaisella saarella

Portugalille kuuluva itsehallinnollinen Madeira on Atlantin kelluva puutarha. Tämä vulkaaninen luonnonkaunis saari sijaitsee noin tuhat kilometriä Marokosta länteen. Saaren pääkaupunki on Funchal, joka on luonut mainetta myös ostoskaupunkina. Funchalin vanhankaupungin rakennukset ovat 1600-1700-luvulta. Kapeilta kujilta löytyy myös tunnelmallinen kauppahalli ja 1400- ja 1500-lukujen vaihteessa rakennettu tuomiokirkko Sé

Golfkenttiä saarella on kaksi ja lähisaarelta Porto Santosta löytyy vielä kolmas golfkenttä sekä upeita pitkiä hiekkarantoja. Näitä hiekkarantoja ei Madeiralla juuri ole, mutta Funchalissa voi päivää viettää golfin lisäksi myös merivesialtailla.

Saaren luonto on todella kaunis ja siihen voi tutustua mm vaeltaen. Parhaiten vaeltelu onnistuu levadoiksi kutsuttuja kastelukanavia pitkin. Niitä risteilee saarella yli 2 000 kilometriä. Ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeitä saarella on viisi, joten saman päivän aikana voi kokea eksoottisen kukkaloiston, komeat havumetsät, jylhät vuoret ja sekä Atlantin aallot. Golfvirran ansiosta ilmasto on miellyttävän leuto.

Asukkaita saarella on 240.000 ja saari on 57 kilometriä pitkä ja 22 kilometriä leveä. Saaren korkeuserot ovat suuria ja siksi myös golfkentät ovat mäkisiä (golfauto suositeltava). Saaren korkein vuori Pico Ruivo de Santana on 1 862 metriä korkea.

Lähdöt: lauantaisin
Matkan kesto:vapaavalintainen